![]() |
Šīs gan nav manis taisītās, bet izskatījās apm. tāpat |
Tā kā saņēmu labas atsauksmes par savām Ziemassvēku dāvaniņām - paštaisītām trifelēm un vairāki ir prasījuši recepti, Tad nu es nolēmu dalīties šajā "noslēpumā".
Sastāvdaļas (receptē rakstīts 30 trifelēm, bet tā kā es taisīju maziņas, tad man sanāca pat vairāk)
100 g sviesta vai margarīna
75 ml pūdercukura ar šokolādes garšu (es pirku Dansukker)
2 tējkarotes vaniļas cukura
3 ēdamkarotes kakao pulvera
malti rieksti, mandeles, rozīnes, aprikozes vai cits pildījums (var izmantot arī apgrauzdētas auzu pārslas)
Rotājumam, apviļāšanai
Cukura pērlīte vai kakao (es izmantoju kokosa skaidiņas, rīvētas mandeles un kakao)
Sajauc irdeni taukvielu un pūdercukuru. Piemaisa klāt kakao un vaniļas cukuru. Pievieno žāvēts augļus, saberztus riekstus vai auzu pārslas un vienmērīgi sajauc. Izveido no maisījuma bumbiņas un apvijā tās raupjā cukurā vai kokosa pārslās (vai kādā no tiem, ko ierakstīju iekavās pie rotājumiem) Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Var likt dekoratīvās kārbiņās un dāvināt draugiem.
Sajauc irdeni taukvielu un pūdercukuru. Piemaisa klāt kakao un vaniļas cukuru. Pievieno žāvēts augļus, saberztus riekstus vai auzu pārslas un vienmērīgi sajauc. Izveido no maisījuma bumbiņas un apvijā tās raupjā cukurā vai kokosa pārslās (vai kādā no tiem, ko ierakstīju iekavās pie rotājumiem) Ieliek ledusskapī, lai sacietē. Var likt dekoratīvās kārbiņās un dāvināt draugiem.
Lai labi garšojas,
Elīna.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru